Mordförsöket i Hallstahammar och medias moraliska bankrutt

Okategoriserade

Det har i samband med angreppen på konstnären Vilks skrivits ett flertal artiklar i etablerade tidningar, där ledarredaktioner försvarat hans yttrandefrihet och tagit avstånd från hoten mot hans person. Detta kan ge ett intryck av att ledarredaktioner i gemen värdesätter yttrandefrihet och tar avstånd från politiskt våld, kanske rentav att även om de ”avskyr din åsikt” skulle de vara ”beredda att dö för att försvara din rätt att uttrycka den”.

Sådan är dock inte verkligheten, utan försvaret av yttrandefriheten är för dessa människor ett politiskt vapen, som används ytterst selektivt. Detta blir tydligt på ett sätt som bara kan beskrivas som motbjudande när man ser mediernas rapportering kring det mordförsök som ”vänsteraktivister” utfört på två unga nationalister i Hallstahammar. De båda ungdomarna överfölls av en beväpnad, större grupp ”antifascister” när de delade ut flygblad inför en demonstration mot det mångkulturella våldet.

Allt väsentligt har redan sagts om detta av Erik Almqvist från Sverigedemokratisk Ungdom/SDU och Björn Björkqvist från Realisten.se. Den som är intresserad av de lite mindre ytliga sammanhangen när det gäller media, makt, yttrandefrihet och hyckleri rekommenderas därför att läsa följande artiklar:

Erik Almqvist – Mordförsök

Björn Björkqvist – Medias hantering av mordförsöken i Hallstahammar

Avslutningsvis går våra tankar till de båda drabbade ungdomarna, och vårt odelade förakt till de grupper och individer som direkt och indirekt utövar och försvarar våld mot oliktänkande. Vilket i förbigående sagt inkluderar hela den mediala ”eliten”.