Lästips: Intervju med Lars Adelskogh

Okategoriserade

Lars Adelskogh tillhör de verkliga svenska fritänkarna. Han har bland annat varit chefredaktör för tidskriften Nexus, han har översatt den franske traditionalisten Guenons Kvantitetens herravälde till svenska, och han betraktas dessutom som den kanske ledande svenske kännaren av historierevisionismen. Det sistnämnda torde i mångas ögon antyda att han är en ond och lömsk människa, men när man läser det han skrivit med egna ord inser man snart att detta antingen är en lugn och balanserad människa eller en lömsk människa vars självkontroll är rent infernalisk. Det mesta talar för det förstnämnda, vilket illustrerar att det inte behöver finnas någon automatisk koppling mellan ovanliga åsikter och personlig uselhet (att detta alls ska behöva påpekas säger också något om hur vårt lands debattklimat förfallit och infantiliserats).

Adelskogh utvecklar sin världsåskådning på ett intressant och värdefullt sätt i en nyligen genomförd intervju med Mohamed Omar, som återfinns här: Människan har ett uppdrag

Mn

Även intervjun med Hamza Agostini är av värde för traditionalister och andra som ifrågasätter den liberala ordningen.