Bokrean, en handfull tips

Okategoriserade

När den svenska journalistkåren tycks ha drabbats av rojalistisk yra, och behandlar en inte helt oväntad förlovning som en stor nyhet, kan det vara på sin plats att påminna om att den svenska bokrean också pågår i dagarna. Eftersom en god bok aldrig är för dyr kommer dock tidlös kvalitet att prioriteras framför låga priser i dagens inlägg.

New Culture, New Right – Michael O’Meara

Den klassiska beskrivningen av den franska Nya Högern och de identitära rörelserna. O’Meara ger en rättvis och inspirerande beskrivning av det mest trovärdiga alternativet till den liberala ordningen på mycket länge. Under 2007 gicks hans bok igenom kapitel för kapitel, de gamla inläggen finns samlade här: Den Nya Högern och Imperium Europa.

Imperium – Francis Parker Yockey

En bok som beskrivits som den Nya Högerns ”bibel”. Den amerikanske Yockey utgår från Spenglers historiefilosofi, men istället för pessimism leder den hos honom till ett militant krav på försvar av den europeiska världen. Imperium finns hos de flesta etniskt medvetna bokhandlar.

Julius Evola – Men among the Ruins

Den italienske traditionalisten och ”superfascistens” manual med praktiska råd för en neofascistisk rörelse. Fortfarande av stort värde.

TYR

TYR

Radikaltraditionalistisk tidskrift som hittills utkommit i tre synnerligen värdefulla nummer.

Konkurrens till döds – Houellebecq

Vår tids kanske främste politiskt inkorrekte författare av skönlitteratur är fransmannen Houellebecq. Hans böcker är ofta ganska lika, men innehåller normalt en mer eller mindre osympatisk ”sanningssägare” som inte skyggar för att ur ett rasistiskt och sexistiskt perspektiv beskriva etniska relationer, följderna av den sexuella revolutionen, och annat. Deras nihilistiska underton gör också att de kan uppskattas av även den apolitiske läsaren.

Drakas!

Politiskt inkorrekt skönlitteratur finns det en del. Det har redan visats att sådana klassiker som Lovecraft, R.E. Howard, Lewis och Tolkien på olika vis var att betrakta som icke- eller anti-liberaler, i mer modern tid har science fictionförfattare som Neal Stephenson och Dantec beskrivit det etniskas dominans i framtiden. En annan fascinerande serie är S.M Stirlings serie om en alternativ historia där de brittiska lojalisterna efter att ha förlorat den nordamerikanska revolutionen bosatte sig i Sydafrika och där utgjorde grunden för ett mycket aristokratiskt och anti-egalitärt slavsamhälle som gradvis kom att erövra både Afrika och övriga världen. Det är tydligt att Stirling både skräms och fascineras av de självutnämnda övermänniskor han beskriver i sina böcker, och för den som vill läsa om hur världen kunnat se ut, på gott och ont, rekommenderas serien varmt.

Drakon

Ancient Germanic Warriors – Michael Speidel

När man söker inspirerande alternativ till dagens ordning bör man söka sig till studierna av våra indo-europeiska förfäder och deras samhälle, ideal och myter. Det finns flera värdefulla sådana, inte minst de studier som getts ut av Journal of Indo-European Studies (bland dem Apollo the Wolf-God och The One-Eyed God). Spännande och intressant är också Speidels studie av urgamla germanska krigartekniker, där han tar upp sådant som bärsärkar, långhåriga krigare och spökkrigare.

Napoleon Bonapartes adertonde Brumaire- Karl Marx

Machiavelli och Sun Tzu i all ära, men vill man förstå politik i ett kapitalistiskt samhälle måste man förr eller senare komplettera dem med Karl Marx. Det är då hans analyser av konkreta situationer snarare än de storslagna och apokalyptiska framtidsvisionerna som är av värde, och en av de bästa är Napoleon Bonapartes adertonde Brumaire.

Relaterat:

En högerradikal läslista

Wodinaz – Boktips

Intressanta bokhandlar:

Arminius

Integral Tradition Publishing

Nordiska Förlaget