Flogging Molly – Tobacco Island

Okategoriserade

När vi idag talar om slaveri, är det ofta vita européers omänskliga behandling av svarta afrikaner som våra samtida kommer att tänka på. Historiskt har dock i princip alla folk ägnat sig åt slaveri, och även utsatts för det. Stora delar av Sydeuropas kuster låg exempelvis öde på grund av nordafrikanska slavräder in i tidig modern tid, och svarta slavuppror har skakat det fjärran Kina. De svarta som försmäktade på slavskeppen skulle därför sannolikt förvånats om de vetat att deras öde några hundra år senare skulle ha använts som ett ideologiskt vapen mot Europas folk av ett kotteri av akademiker och journalister, och på samma vis skulle kanske de irländare och skottar som utsattes för precis samma sak ha känt en viss vrede om de vetat att deras öde skulle ha förträngts av samma politiskt korrekta kotteri, enbart på grund av färgen på deras skinn.

Britterna förde nämligen stora mängder vita européer till Amerika och Australien, i praktiken som slavar. Vissa var ”lösdrivare”, vars brott var att de hade förlorat sin plats i samhället i samband med kapitalismens ”enclosures” och utslagningen av småbrukare, andra var invånare i tyska småfurstendömen som sålts av sina egna herrar. När man hör vänsterns gnäll om ”rasism” får man därför ofta lust att handgripligt skaka om dem, och påpeka att ”it’s capitalism, stupid”.

White Cargo

De vita slavar som hamnade på de karibiska öarna kom att kallas redlegs, på grund av att deras skinn i slaveriet på plantagerna brann i den tropiska solen. De dog i mängder, men det finns fortfarande små etniskt distinkta samhällen av redlegs på vissa karibiska öar.

Bandet Flogging Molly hyllar dessa redlegs minne i Tobacco Island, och dagens inlägg blir därför en länk till ett youtubeklipp.

Tobacco Island

All to hell we must sail
For the Shores of sweet Barbados
Where the sugar cane grows taller
Than the god we once believed in
Till the butcher and his crown
Raped the land we used to sleep in
Now tommorow chimes of ghostly crimes
That haunt Tobacco Island

’Twas 1659 forgotten now for sure
They dragged us from our homeland
With the musket and their gun
Cromwell and his roundheads
Battered all we know
Shackled hopes of freedom
We’re now but stolen goods
Darken the horizon
Blackened from the sun
This rotten cage of Bridgetown
Is where I now belong

Red leg down a peg
Blistered burns the soul
The floggings they’re a plenty
But reasons there are none
Our backs belong to landlords
Where branded is there name
Paid for with ten shillings
Cheap labor never breaks
The silver moon is shinin’
Cools the copper blood
Where the livin’ meet the dead
And together dance as one

Agony, will you cleanse this misery?
For it’s never again i’ll breathe
The air of home
From this sandy edge
The rolling sea breaks my revenge
With each whisper a thousand waves
I hear roar
I’m coming home

Dark is the horizon
Blackened by the sun
This rotten cage of Bridgetown
Is where I now belong

Äldre inlägg om vita slavar:

Vitt slaveri – utdrag ur Redneck Manifesto