Morrissey och massinvandringen

Okategoriserade

Den regelbundne Motpolbesökaren torde vid det här laget ha noterat att flera Motpolskribenter räknar den brittiske musikern Morrissey bland sina favoriter. Inte minst Anarks inlägg Blod, jord och rock’n’roll, del 4: Morrissey, pop idol identitaire är en höjdpunkt i sammanhanget. Det kommer därför som en positiv överraskning att den gamle The Smithssångaren talat klarspråk vad gäller anledningen till att han flyttat till Rom på gamla dar. Anledningen är kort och gott massinvandringen, som fått honom att känna sig som en främling i sitt eget land.

Det är inte omöjligt att Morrissey fått kalla fötter efter detta, och gjort en strategisk reträtt tillbaka in i PK-land, men oavsett vilket så är det positivt att en känd artist uttalar sig negativt om Europas pågående död. Vi har skäl att tro att han inte är den siste.

Artiklar om den infamösa Morrisseyintervjun återfinns här:

Morrissey ’refuses to live in the UK because of immigration explosion’

Smiths star in racism row

Några citat:

”The change in England is so rapid compared to the change in any other country.

”If you walk through Knightsbridge on any bland day of the week you won’t hear an English accent.

”You’ll hear every accent under the sun apart from the British accent.

”The British identity is very attractive, I grew up into it and I find it quaint and very amusing.”

“You have to be sensible about everything in life. You can’t say ‘Everybody come into my house, sit on the bed, have what you like, do what you like’. It wouldn’t work."

”… [W]ith the issue of immigration, it’s very difficult because although I don’t have anything against people from other countries, the higher the influx into England the more the British identity disappears. If you travel to Germany, it’s still absolutely Germany. If you travel to Sweden, it still has a Swedish identity. But travel to England and you have no idea where you are… If you walk through Knightsbridge you’ll hear every accent apart from an English accent.”

Morrissey

Tipsatack till Aequitas et Libertas och Nordanblod.