Lästips – ett par bloggar

Okategoriserade

I bloggosfärens ungdom uttrycktes förhoppningen att den skulle komma att få likheter med en naturlig aristokrati, där ett naturligt urval skulle premiera det allra mest kvalitativa (underförstått skulle detta vara till skillnad från media). Såhär i efterhand kan man fråga sig om det verkligen var vad som hände, eller om inte massans idioti i kombination med medias tryck också invaderade bloggosfären. Lyckligtvis är detta dock inte hela sanningen, utan bloggosfären utgör också ett medium genom vilket även intressanta människor kan nå en publik. Dagens inlägg kommer att tipsa om ett par sådana intressanta människors bloggar.

Café Europa är ett relativt nystartat traditionalistiskt initiativ, som under mindre tid än en månad redan hunnit publicera synnerligen läsvärda artiklar om förhållandet mellan Evolas traditionalism och nordgermansk tradition, hindunationalisten Savarkar, och kulturella Men against Time ur ett traditionellt perspektiv.

Café Europas essens fångas bäst av den europeiske intellektuelle som arketyp

Bloggaren bakom Mediadrev nämner som sina litterära favoriter bland annat Hermann Hesses Stäppvargen och Siddharta, Iliaden och Goethes Den unge Werther, något man kan märka genom texternas inriktning. Där blandas nihilistiska och existentiella tankar med mytiskt stoft från vårt nordiska ursprung, tankar och funderingar som är fängslande genom sin ärlighet och äkthet, och man kan redan nu ana att Mediadrev har en mycket spännande och lovande framtid vilket gör att bloggen utöver sitt värde just nu är klart värd att följa. Vill man få en inblick i en ung, intelligent svensks tankar är Mediadrev både intressant och hoppingivande.

Bland mina favoriter kan nämnas Pappa, berätta en saga, Kvinnosyn, och Ett tomt djup

Den läsglade hänvisas också till länklistan med intressanta bloggar till höger på webblogg Oskorei, särskilt kan nämnas att Becqon – Fasces et Communis uppdaterats.