Vaidilute

Okategoriserade

Dagens blogginlägg kommer att ta upp den ypperliga internetresursen Vaidilute.com. Vaidilute är skapad av en ung litauiska bosatt i USA. Hon är ett bra argument för homeschooling, då hon är både intelligent och spränglärd samtidigt som hon har en egen djupt hednisk världsbild.

Sidan innehåller ett flertal onlineböcker, såsom Viktor Rydbergs Teutonic Mythology, Savitri Devis Impeachment of Man, och Marija Gimbutas The Balts.

Man hittar också flera texter av sidans skaperska, bland dem en bra text om asatro (med en del information om litauisk hedendom, romuva), konst, länkar och mycket annat. Som helhet är det en synnerligen bra resurs, som man kan utforska i flera timmar.

Däremot är den inte helt läsvänlig, eftersom bakgrunden ofta är för mörk och liknande, men det får man leva med.

Vaidilute

WT

(Dagens inlägg är egentligen ”återanvänt” från Nordisk.nu, men länken är tillräckligt värdefull för att detta ska kunna passera)