… och tredje gången gillt

Okategoriserade

Vi har tidigare på bloggen hyllat Metrokrönikören Johan Staël von Holstein för hans insiktsfulla, originella och modiga krönikor. Då berättade von Holstein att han inte tyckte om sverigedemokrater och sossar, och uttalade sig även om parasiter. Vi stod bakom honom hela vägen, även om det var lite svårt att veta vad han menade med ”parasiter”. Onda och bittra människor har sedan dess tydligen angripit vår känslige hjälte, vår bourgeoisie-avatar och vår avundsvärde illuminat.

von Holstein bemöter dock dessa låga och fula angrepp i en ny krönika på Metro, där han bemöter det orättmätiga hat som riktats mot honom. Han berättar där att han är en vanlig kille, och att han minsann bott utomlands och där upplevt fördomar på grund av sin svenska härkomst. von Holstein tillägger även att i de länder där han bott har det inte funnits förorter som Tensta och Rosengård, eftersom dessa länder inte haft några sådana förorter, vilket han i sin tur förklarar med att de inte styrts av socialdemokrater. Elaka och småsinta människor, som märker ord bara för att såra, kanske undrar vad det är för länder von Holstein syftar på, och om det är deras socialpolitik eller deras invandringspolitik som skiljer sig från sossarnas. Vi gissar dock att det inte är invandringspolitiken han syftar på, eftersom han ju tidigare förklarat att han tycker illa om sverigedemokrater. Men vi här på webblogg Oskorei har för djup respekt för Johan för att börja dra upp sådant som de franska banlieus, fenomen som ”white flight” eller de återkommande rasupploppen i USA. Alla har rätt att göra enstaka missar, och när man är en sådan härlig människa som Johan så är det mesta förlåtet.

von Holstein avslutar sin krönika med en mycket viktig reflektion. Den kan sammanfattas med följande ord, som till fullo demonstrerar hans originalitet och värdet i hans krönikor:

”Jag tycker att svenska hantverkare är bra men ibland dåliga.”

von Holsteins nya krönika står att läsa här:

”Här är alla fördomarna mot mig”