Tvåårsjubileum

Okategoriserade

Idag är det två år sedan en blogg som presenterade sig som ”reaktionärt anarkistisk” såg dagens ljus. Oskoreiprojektet hade då förvisso redan ett drygt år bakom sig på Forum Skadi, och till en början var aktiviteten på bloggen tämligen sparsam, men det är nog ändå rimligast att se detta som bloggens födelsedag.

Black Books
Dagens inlägg blir därför något så muntert som ett tips om en synnerligen sevärd komediserie, närmare bestämt den oefterhärmliga brittiska Black Books. Black Books kretsar kring Bernard Black och hans bokhandel, och Black framstår tidigt som en av de mest människofientliga, nihilistiska och störda bokhandelsägare som TV-historien uppbådat. Samtidigt är det som sagt en brittisk komediserie, vilket gör att humorn har en intelligent och djupare underton som man ofta saknar i amerikanska komedier (bland annat handlar ett avsnitt om att Black upptäcker Freud, och tillämpar hans teorier på sin omgivning, vilket är vansinnigt komiskt).

Den hugade råds att undersöka serien på Youtube, där bland annat hela avsnittet Grapes of Wrath återfinns.

BB

Planen framöver är dels att fortsätta som vanligt med bloggen (inlägg som väntar är bland annat ett om H.P. Lovecraft och skräcknovellens historia och uppbyggnad, ett om den äldre Karl Marx och irokeserna, en recension av A Confederacy of Dunces samt ett inlägg om Frithjof Schuons traditionalistiska syn på kaster och raser), dels att även söka nå bortom bloggosfären genom att mer aktivt skriva för tidskrifter och eventuellt även mer skönlitterära projekt. På sikt borde det vara dags att på något vis ge ut den nihilistiska och gravt politiskt inkorrekta hyllning till Nikanor Teratologen som nu legat i malpåse i flera år, och researchen inför en mer seriös skönlitterär skildring av det moderna samhällets absurda meningslöshet har också påbörjats. Vad som i praktiken blir verklighet av dessa projekt får dock framtiden utvisa.

Avslutningsvis tar herrarna bakom webblogg Oskorei tillfället i akt att tacka de läsare, bloggarkollegor, Motpolare, och många andra, som gjort de senaste två årens bloggande till ett rent nöje.