3P-länkar

Okategoriserade

Tredje Positionen, eller med en familjär förkortning 3P, tillhör de mer intressanta nationalistiska ideologierna, och tillhör dem som strävar efter att gå bortom höger och vänster, att vara mot både kommunism och kapitalism. De har därför funnit inspiration hos så tillsynes olika tänkare och aktivister som Muammar Qadafi, Corneliu Codreanu, Benito Mussolini, och Salazar. Dagens inlägg blir därför en liten behändig samling med 3P-länkar.

Facing the Sun är en relativt nystartad blogg, som bland annat har en kritisk men bra betraktelse över Oswald Mosley i jämförelse med andra fascistiska rörelser. Även en samling bra länkar.

God, Family, Nation är som namnet antyder en blogg som är starkt inspirerad av olika kristna tänkare (bland annat mindre kända sådana som distributisterna, som kan vara värdefulla för den som är emot både statssocialism och storkapitalism). Den ena av dess bloggare har på senare tid blivit alltmer influerad av anarkismen, som ett sätt att uppnå det decentraliserade ”de hundra fanornas Europa” som han eftersträvar. Länkarna om distributism torde vara av intresse.

Ett gammalt inlägg om en australisk/nyzeeländsk blogg som befinner sig någonstans mellan Nya Högern och 3P hittar vi här: New Right Australia/New Zeeland.

En relativt matnyttig artikel om 3P finns på wikipedia här: Third Position.

Och på Metapedia här:
Tredje Positionen
The Political Soldier

fas initierade introduktion till tredje positionens idéer hittar vi här:
Lite mer om tredje positionen.