Fysisk antropologi som tidsfördriv

Okategoriserade

En vetenskap som är halvt bortglömd idag, men som har stora kvaliteter, är fysisk antropologi, eller mindre politiskt korrekt ”raslära”. I en tid då människor fråntagits sin identitet ser vi ett förnyat intresse för fysisk antropologi, där folk inte minst vill klassificera sig själva och andra för att veta vad de är. Det kan tilläggas att en fysisk rastyp bara är en del av den man är, men det är ändå ett i djupare mening sunt intresse. Fysisk antropologi kan också få en att inse att de nordeuropeiska rastyperna faktiskt är unika. Sedan kan man givetvis ändå tycka att det inte gör något om de försvinner för evigt eftersom man tycker att en hög invandringsnivå är viktigare, men då har man i alla fall ställt sig själv frågan (en fråga som aldrig ställs i det offentliga samtalet).

Dagens inlägg är främst menat som reklam för Skadi Forum, och särskilt då den avdelning där man utifrån den fysiska antropologins rastypologi klassificerat sådana kändisar som Christina Aguilera, Ian Stuart Donaldson, och Sergei Bubka.

Man märker snart vilka deltagare i diskussionerna som är mer kompetenta än andra; Agrippa, Väring och Visigodo är några av dessa.

Det kan även vara värt att påpeka för den som umgås med planer på att låta klassificera sig själv att bilder man lägger upp på internet kan ses av vem som helst, inte bara vänner och likasinnade.

Ett gammalt inlägg med diverse länkar inom ämnet kan hittas här.