Heathen Heretic Herald

Hedendom, Okategoriserade

Dagens inlägg blir något så ooriginellt som ett länktips. Närmare bestämt ett länktips till Heathen Heretic Herald, som tycks vara affilierad med det utmärkta Galactica Publishing (eller åtminstone dela mycket av deras världsbild).

http://heathenheretic.blogspot.com/

Heathen Heretic har bland annat transkriberat ett utdrag ur Evolas Revolt Against the Modern World, som behandlar hur den moderna eran även förvanskat kriget från något sakralt och ädelt till något lågt, och hur den traditionella krigarens arketyp alltmer ersatts av soldaten. Skillnaden mellan en medeltida ordensriddare och den som trycker på knappar för att spränga hus i luften, eller släppa atombomber, är total. Hur som helst, en läsvärd liten introduktion till Evolas perspektiv.

http://heathenheretic.blogspot.com/2005/12/julius-evola-on-modern-warfare-from.html

Avslutningsvis ett stort tack till Magnus/Si Vis Pacem Para Bellum som ursprungligen letat fram denna nyttiga länk.