Bloggosfärens fortsatta traditionalisering

Aktuellt, Metapolitik, Okategoriserade, Samhälle, Traditionalism

Det är glädjande att se att Aequitas et Libertas utlovar en omstrukturering och artikelserie från Nysvensk Tidskrift. De av er som inte redan gjort det, rekommenderas att besöka Aequitas-bloggen, där finns bland annat ett tal av Primo de Rivera.

http://aequitasetlibertas.blogspot.com/

Själv har jag utlovat en mängd saker som sedan hamnat i skymundan. Det rör sig (vad jag minns) om en recension av Nomadology, en kommentar till antinationalismen hos Evola, samt en presentation av den tyska socialismen hos Sombart och Spengler. Men även om det går långsamt är de på väg.

Det lovande projektet Volksempfänger verkar tyvärr ha lagt ner.

Magnus Svensson har lyckats med bedriften att få mig att se SD med nya ögon, som en perifer del av vårt historiska block, och som ett realpolitiskt alternativ som kan agera tröghetsskapare, förändra det offentliga klimatet och öppna vägen för mer radikala rörelser eller utbrytare.

http://sivispacemparabellum.blogspot.com/2006/01/sverigedemokraterna-med-i-matchen.html

Manarkon har fångat den fundamentala ångesten i det moderna samhället, dess orsaker och dess symptom, på ett skickligt vis. Den visuella satiren firar också nya triumfer.

http://www.manarkon.se/article/91/ungas-sjaelvmord-noetknaeckartaevling-i-svd
http://www.manarkon.se/article/92/etikguide-foer-maen-2005

Vidare har det uppstått en debatt i det radikalkonservativa lägret kring imperialismen, vilket väl får ses som ett tecken på att det rör sig om en livaktig sfär. Mitt intryck är att debatten till en stor del är orsakad av dels olika definition av begreppet imperialism (alltså om man avser en modern imperialism, eller en traditionellt indo-europeisk), och dels därmed sammanhängande skilda tidsperspektiv och prioritet (medan Manarkon varnar oss för modernistiska pojkdrömmar om erövringar och expansion, och försvarar etnopluralismen, försvarar Magnus begreppets ursprungliga kärna). Men den är ändå läsvärd:

http://www.manarkon.se/article/94/imperialismen-alla-folks-foerbannelse
http://sivispacemparabellum.blogspot.com/2006/01/varen-hrda.html

Sist men inte minst har jag återupptagit arbetet med min nihilistiska roman. Det kommer att ta längre tid än planerat, då jag nu ser att långa stycken enbart är pubertalt stötande och saknar den katharsiseffekt som ursprungligen avsågs, men målsättningen är att släppa den så småningom och få den litterära surrealistscenen i Svea Rike att spilla rödvinet i knät av ren chock.