Hedersbegreppets uppgång och fall

Nya högern, Okategoriserade, Samhälle, Traditionalism

Även idag, kära läsare, är tiden knapp, och vi får oss därför till livs ”gammal skåpmat” i form av en tråd från det preservationistiska forumet Skadi. Det rör sig om en tråd jag påbörjade för att utforska hedersbegreppet ur olika perspektiv. Även om det finns en del jag skulle vilja göra annorlunda idag, och punkter som borde läggas till, är det en ganska givande introduktion till området.

Idag hade jag kanske betonat hedersbegreppets natur mer, att det rör sig om ett aktivt val att ge sig själv en lag, att göra sin högre vilja överordnad sina lägre drifter och därmed något skiljt från moralism. Kanske hade jag även betonat hur centralt hedersbegreppet varit för de indo-germanska folken historiskt, och hur det moderna samhället i det perspektivet är en styggelse. Hur som helst, här är länken:

http://forum.skadi.net/showthread.php?t=31503