Konservativa Revolutionärer

Fascism, Historia, Konservatism, Metapolitik, Okategoriserade, Politik, Samhälle

Idag är min tid begränsad, kära läsare, och vi tvingas därför hålla till godo med en länk. Närmare bestämt en länk till en tråd som jag påbörjade på diskussionsforumet Skadi för ett knappt år sedan, dedikerat till den idetradition som kallas Konservativ Revolution.

Några höjdpunkter i tråden är en direktlänk till Arthur Moeller van den Bruecks sägenomspunna skrift ”Germanys Third Reich”, en artikel om den nederländske anarko-fascisten Erich Wichman, och en artikel om deras franska motsvarighet Pierre Drieu La Rochelle med mycket intressanta funderingar kring homo fascista (den nya människotypen), petit bourgeoisins revolutionära sida, och mycket mer.

Om någon har möjlighet att komplettera tråden med en artikel eller post om Stefan George-kretsen vore detta välkommet, detsamma gäller eventuell information om skandinaviska konservativa revolutionärer.

Tråden återfinns här: http://forum.skadi.net/showthread.php?t=30814