En estetisk-revolutionär appell i väntan på det nya året

Filosofi, Kultur, Samhälle, Traditionalism

Du medmänniska, sitt inte bara där stilla! Var istället som en naturkraft! Störta fram, skaka om – försök att väcka gnistan hos dem i vars inre det slumrar en eld!

Följ inte med i den tafatta, sterila och makabra ”dans” som vi kallar för det moderna livet. Skapa din egen rytm, din egen musik och dansa till den. Och bjud sedan in andra till din dans.

Snart dansar många fötter till din rytm och ni hamnar i otakt med det omgivande samhället, med massan. Det skapas en dissonans och de kommer att försöka få er att sluta, att sitta still i båten. Ta då och stampa hårdare, låt skor och kängor smattra i dansgolvet så att det ekar vida omkring.

Om någon försöker hindra er – rikta då era fotsulor mot deras frånstötande, dumflinande trynen och lär dem en läxa! Ge fan i vår dans! Ge fan i vår musik! Ge fan i vår kultur! Er tid är över, nu tar vi över.

Vi är stiliga, vi är själfulla. Vi hyllar konsten, vinet och döden. Vi dansar och stampar sönder eran värld av bräckliga luftslott och i ruinerna utbrister vi sedan: – Skål!

tanz2