Klaus Schwab: Amerikas man i Europa

Klaus Schwab är en av det ukrainska kuppstyrets allierade i den europeiska politiken och offentligheten. Varför är han det? Och vem är han?

Aktuellt, Ekonomi, Geopolitik

Schwab är ordförande i WEF, det globala ekonomisällskapet. WEF höll seminarium nyligen. Vid tillfället ifråga gjorde Schwab en insats för att uppbåda stöd till styret i Kiev. Han lät en av de ukrainska oligarkerna, Pinchuk, inrätta en monter om ryska krigsförbrytelser. Han lät också den ukrainske presidenten framträda och hålla tal.

Vem är mannen? Schwab är pensionär, vid det här laget. Men i yrket var han ingenjör och företagsledare. Fadern var general i tyska Wehrmacht. Själv var han på 1970- och 80-talen en av direktörerna för det schweiziska företaget Escher-Wyss. Schwab hade tydligen inte så mycket att göra på jobbet att han inte hann med lite politik också. Och inte vilken föraktlig lokalpolitik som helst. Schwab kom i förbindelse med Raymond Barre som en tid var EG-kommissionär för ekonomiska frågor. När Barre var kommissionär lät han Schwab samla framträdande män i ekonomi och politik omkring sig och bilda ett sällskap. Det sällskapet fick senare i förloppet namnet WEF, World Economic Forum; namnbytet skedde i samarbete med en ”internationell” sammanslutning för arbetsgivare, CIPE, vilken i sin tur är en underavdelning till den statligt-privata påverkansorganisationen i USA, National Endowment for Democracy, NED. 2016 upphöjde Bilderberggruppen honom till internationell ”fonctionnaire”, alltså tjänsteman. Fast han aldrig har haft ett politiskt mandat eller en nationellt-statlig tjänst i hela sitt liv.

Vem är Klaus Schwab alltså? Ja, enligt den franske journalisten och dissidenten Thierry Meyssan är han ett slags militant globalist. Meyssan kallar Schwab ”transhumanist”; Schwab har nämligen skrivit en bok om hur framtiden tvunget måste bli, en transhumanistisk bok. Schwab fantiserar i sin bok om den oundgängliga tillkomsten av en socialistisk-kapitalistisk mardröm där en elit med despotisk makt upphäver privata egendomen, lägger sig till med allt och hugger vaccinsprutan i folkets förfäade massor. Bland annat. Meyssans artikel om Schwab är ett porträtt av en av 1900-talets verkliga skumraskfigurer: son till en hitleristisk officer, direktör vars företag ägnade sig åt av FN förbjuden atomsmuggling åt Sydafrika (under blockaden), påverkansagent åt USAs ombud i europeisk politik (Barre, Trilaterala kommissionen), åt NATO (Bilderberggruppen) och direkt åt USA genom NED.

Schwab blir gåtfull för oss bara om vi låter lura oss av den mytologiska framställningen av vår historia. Sitter vi bara och halvsover på skolans SO-lektioner och framför teven, så blir vi i regel helt ur stånd att fatta att en jude skulle kunna vara nazist eller en son till en tysk general en agent åt USA. Men så kan det alltså vara. Juden kan vara nazist. Som Zelinskij. Och Zelenskijs uppdragsgivare Kolomojskij. Och den tyske generalens son kan vara agent åt USA. Som Klaus Schwab.

Varför är Klaus Schwab så angelägen att ge understöd åt styret i Kiev? Tja. Kriget i Ukraina är ett amerikanskt krig. Även om det kanske inte förefaller så, när man bara tittar på teve. RAND är en tankesmedja i USA. Den står den amerikanska militärledningen nära. 2019 lade RANDs folk fram en ”rapport” enligt vilken USA borde försöka att provocera fram ett krig med Ryssland som är utdraget och kostsamt för ryssarna men inte urartar i atomkrig. Den amerikanske försvarsministern Austin har nyligen sagt att USA gärna ser att Ryssland förgår och förlyfter sig i Ukraina. Och kriget i Ukraina har till vissa delar haft just det förlopp som RAND menade att den amerikanska statsledningen borde stå efter. Varför uppträder Schwab som Kievs ivrige tillskyndare? Schwab är helt enkelt USAs man i den ”europeiska” eliten; det är hela saken.

Mats Loman

Réseau Voltaire (Thierry Meyssan) på Réseau international den 1/6/2022: ”Klaus Schwab contre la Russie”

Manio Dinucci på Réseau international den 22/5/2019: ”RAND Corp: Comment abattre la Russie”

Manlio Dinucci på Réseau international den 8/3/2022: ”Ukraine, tout était écrit dans le plan de la RAND Corporation”

F. William Engdahl på Réseau international den 14/10/2020: ”RAND et l’encerclement de la Russie”