Kontroversiella kändisar

Samhälle, Underhållning


Nicolas Sarkozy, David Cameron och Angela Merkel har, som många vet, förklarat mångkulturens död. I Sverige är det endast Sverigedemokraterna som har ifrågasatt mångkulturen på allvar, men detta har ofta viftats bort med löjliga argument. Senast regeringens sida på nätet med bemötande av ”nätmyter”, om man nu kan placera denna under rubriken mångkultur.

Någonstans läste jag påståendet att det är kändisarna som sätter åsiktsagendan i ett land. Det kan kanske vara sant om man samtidigt inser att de åsikter som framförs är selekterade av den media dessa framförs i. Men ibland slinker det igenom en och annan kritisk röst. Slinker igenom väl medvetet kan hända, så media ska ha något att vräka ut sitt hat över och få möjligheten att lära oss mediokra medborgare att veta hut? Nå, låt oss titta på vad några av dessa kändisar har att säga. Vi börjar utrikes. Och med inte mindre än Monty Python medlemmen John Cleese som säger att han inte längre känner igen London:

I’m not sure what’s going on in Britain. Or, let me say this I don’t know what’s going on in London, because London is no longer an English city. That’s how we got the Olympics. They said we were the most cosmopolitan city on Earth. But it doesn’t feel English.
I had a Californian friend come over two months ago, walk down the King’s Road and say, ”Where are all the English people”?

Vi fortsätter med musikern Morrissey, som gärna uttalar sig kontroversiellt. Denna gång om invandringens konsekvenser och om att den brittiska identiteten har försvunnit:

England is a memory now. The gates are flooded and anybody can have access to England and join in. Although I don’t have anything against people from other countries, the higher the influx into England the more the British identity disappears. So the price is enormous. Travel to England and you have no idea where you are. It matters because the British identity is very attractive. I grew up into it and I find it very quaint and amusing. Other countries have held on to their basic identity, yet it seems to me that England was thrown away.

Minns ni den ilskna, skäggiga dvärgen i Peter Jacksons film ”Sagan om ringen”? Skådespelaren heter John Rhys-Davies och 2004 uttalande han sig om Europas framtid:

There is a demographic catastrophe happening in Europe that nobody wants to talk about, that we daren’t bring up because we are so cagey about not offending people racially. And rightly we should be. But there is a cultural thing as well. By 2020, fifty percent of the children in the Netherlands under the age of 18 will be of Muslim descent. And don’t  forget, coupled with this there is this collapse of numbers. Western Europeans are not having any babies. The population of Germany at the end of the century is going to be 56% of what it is now. The populations of France, 52% of what it is now. The population of Italy is going to be down 7 million people.

Men visst har vi några frispråkiga svenskar också, som får avsluta detta inlägg.

Kjell Bergqvist skapade rabalder för många år sedan, då i debattprogrammet Diskutabelt. Bergqvist tycktes tröttna på att bli ställd mot väggen och högg ifrån. I affekt och med oklart syfte sa Bergqvist till Tom Hjälte bland annat:

du gör ju inte reklam för invandrare kan jag säga

Ulf Brunnberg var värd för Sommar på Sveriges Radio 2011 och även om han inte på långa vägar var lika kontroversiell som Bergqvist så fick han in en hel del poänger kring feminism och miljöideologi.

En klassiker vid det här laget är Paolo Robertos massiva kritik mot feminismen, då han blev intervjuad av Sveriges Radio. På frågan om han var feminist svarade han att han var ”militant motståndare till feminismen”. Och hade bra på fötterna:

Jag tycker att det är en extrem vänsteridé om jämställdhet med alla galna queerteorier. Vadå att kön är bara en konstruktion? Det ju bara nån som bara har suttit på universitet och snackat med andra såna här queerteoretiker tro. Det är väl bara att öppna fönstret och sticka ut huvudet så ser man hur världen funkar så ser man att det är skillnad på män och kvinnor. Det är skillnad på vår biologi, det är skillnad på vår muskulatur, det är skillnad på våra hjärnor. Det är annorlunda.

Sist, men inte minst, allas vår Leif GW Persson som fick utstå massiv kritik från Hasse Aro i programmet Efterlyst: på grund av att han konstaterar fakta ur ett sakkunnigt perspektiv. Det vill säga att invandrare begår fler brott. Punkt slut.

Länkar

John Cleese
https://www.youtube.com/watch?v=vJVVVtZGYeM

Morrissey
http://www.metro.co.uk/showbiz/77494-morrissey-british-identity-lost

Kjell Bergqvist
http://www.youtube.com/watch?v=zwIeAFTS3Tc

Ulf Brunnberg
http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/3272462.mp3

Paolo Roberto
http://www.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw

Leif GW Persson
http://www.youtube.com/watch?v=fHD93I6VdaY
http://www.youtube.com/watch?v=IPhe3IWe6r4