Seelenthron

Okategoriserade

Här är ett musiktips till tigerryttare, traditionalister, romantiker och andra outsiders av liknande slag. Jag har inte lyckats finna så mycket information om dem, men Seelenthron är ett tyskt neofolkband. Texterna uttrycker en kärlek till naturen och är ofta hoppfull. Det finns ofta ett sorgset gotiskt tonläge i bakgrunden, men det dominerar inte, utan det känns som att sångerna som jag har lyssnat på uppmuntrar oss till att vandra genom livet med rak rygg, utan att ge efter för missmod eller bitterhet. Seelenthrons musik gör mig på utmärkt humör. Den kanske har en liknande effekt även på en del andra?

 

 

Seelenthron sjunger oftast på tyska, men ibland även på engelska. Här är två exempel, ett på vardera språken. "I have no fear" skulle kunna vara de solitära tigerryttarnas kampsång. Videon är inte officiell utan har gjorts av Giorgos Kormikiaris. För den som gillar sånt här kan det vara värt att undersöka hans sida på youtube. Det är bara att följa en video till sin källa, i så fall.

”I have no fear”  ( Länk, om inbäddningen inte fungerar)

Aufbruch (länk)