Identitär idé 5

Motpol, Okategoriserade

I helgen gick den femte identitär idé av stapeln i ståndsmässiga lokaler. För mig var det Paul Gottfried som var huvudnumret som drog mig dit. Men de andra talarna var också mycket intressanta att lyssna på. Jag vill särskilt nämna Markus Willinger, författare till "Generation identity". Han höll ett kort anförande, men det som slog mig var att han har förmågan att inspirera människor. Om Europas nuvarande självdestruktiva kurs ska kunna ändras så tror jag att det till stor del måste komma från de unga. Markus Willinger är född 1992 så där har vi en ung engagerad man med förmågan att entusiasmera. Ett gott tecken, tycker jag.

Temat var identitet och globalisering. Det är egentligen något som berör alla folk i världen eftersom alla identiteter är hotade av det globalkapitalistiska systemet som upplöser kulturer överallt där det drar fram och ersätter dem med konsumism för de rika och ghettokultur för resten. Båda alternativen lika torftigt andefattiga. Philippe Vardon från franska Bloc Identitaire underströk att den franska eller svenska kampen är densamma som tibetanernas kamp eller vilket annat folk som helst som inte vill låta sig upplösas av ett utifrån kommande system.

Det var trevligt att träffa andra motpolare. Jag tycker att det är mycket viktigt med såna här aktiviteter så att inte nätet är den enda arenan där det händer något. I övrigt fick jag intrycket från mina samtal med olika besökare att det var första gången som flera av dem kom till ett liknande dissidentevenemang. En person uttryckte en viss oro över att han hade sett ett hakkors på en av Lars-Holger Holms böcker. Det var kanske omslaget till "Come Snow"? I verkligheten finns det naturligtvis fler möjligheter än att välja mellan hitlertyskland och etniskt självmord. Men vi har under lång tid betingats till att tänka att allt europeiskt motstånd mot globalisternas ordning leder till Auschwitz. Paul Gottfrieds anförande handlade om den mentaliteten. Det är ett mycket gott tecken om människors sinnen långsamt håller på att klarna och den betingade reflexen att tänka så svart-vitt släpper sitt grepp om dem. Den här personen övervann reflexen och kom för att lyssna på vad som sades. Folk som känner sig lockade att besöka ett framtida evenemang, men som samtidigt inte vill tillbaka till 30-talet kan känna sig lugna. Ingen på den här tillställningen lyfte fram 30-talets hitlertyskland eller mussolinis Italien som ett ideal och ingen försvarade någon ideologi från den tiden. Besökarna var vänliga och artiga och tillhörde inte någon konstig politisk sekt eller introvert subkultur. Lars-Holger Holm tycker jag för övrigt är en karismatisk herre som har skrivit intressanta saker om goterna. Så jag ser fram emot att läsa "Gotisk." Jag vet inte vad "Come Snow" handlar om, men jag skulle bli mycket förvånad om det är ett försvarstal till Adolf Hitler. Är det någon som har läst den?

Tobbias Ridderstråle talade om det märkliga Assangefallet och John Morgan talade om Arktos. Manuel Ochsenreiter rapporterade om läget i Syrien, där han har spenderat en hel del tid. Bilden han gav av läget i Syrien skilde sig mycket från bilden som de vanliga medierna brukar ge. De som kämpar på regeringssidan tycker inte nödvändigtvis att den nuvarande regimen är bra, men de kämpar helt enkelt för sitt land. Många av dem är muslimer som inte vill underkasta sig jihadisternas ordning. De riskerar att råka mycket illa ut om de tillfångatas av jihadisterna eftersom de ses som förrädare mot Islam av dem. Det är svårt att förstå varför väst har lierat sig med jihadister i Syrien samtidigt som man strider mot dem på andra håll. Allt var mycket intressant och givande så jag tycker det var en mycket lyckad tillställning.

Nu har jag tre nya signerade böcker författade av icke-konformistiska tänkare som väntar på att läsas. Lars-Holger Holms "Gotisk". Paul Gottfrieds "War and democracy" och Markus Willingers "Generation identity". Jag har även fått ett nytt neofolkprojekt att undersöka. ”Solstorm” som spelade under kvällen.

Så här kan det se ut när de franska identitärerna bråkar med etablissemanget. I videon ser vi medlemmar av generation identitaire ockupera socialisternas högkvarter och kräva att presidenten, Hollande, ska avgå. Generation identitire står nära Bloc Identitaire. Philippe Vardon som berättade om fransmännens aktiviteter började med att visa den här videon: