Why We Fight

Okategoriserade

Traditionalister, nationalister och andra som gör motstånd mot avvecklingen av Sverige och Europa kallas av journalister och politiker för "rasister", "xenofober", "islamofober" eller "främlingsfientliga" och liknande. Guillaume Faye hävdar i "Why we fight" att det här sker på samma sätt som människor som tidigare gjorde motstånd mot koloniering kallades "terrorister". Det handlar om att demonisera och försvaga dem som blir medvetna om den tragiska utvecklingen som deras folk står inför och som motsätter sig sin underordning och utplåning. Guillaume Faye är en fransman och Frankrikes 1900-talshistoria gör nog att ordet "kollaboratör" är extra laddat där. Inte desto mindre anser han att de makthavare som är ansvariga för det pågående europeiska befolkningsbytet borde ses som kollaboratörer.

Européerna befinner sig enligt Faye i en situation som liknar Spanien århundradena mellan 700-1400, där projektet handlade om att återerövra landet från Islam. Återerövringen, eller reconquistan, kommer dock inte upplevas som en nödvändighet av de flesta förrän de upplever att de står med ryggen mot väggen. Faye tror dock inte att det kommer att dröja länge innan det är fallet och då blir ett ordentligt motstånd möjligt. När muslimerna organiserar sig politiskt och börjar hävda sig alltmer och samtidigt får alltmer makt så kommer alltfler européer att känna sig trängda, vilket kommer att radikalisera dem. Fayes bok kom 2001 och samma år såg vi attacken mot World Trade Center mm i USA. 2004 sprängdes bomber i Madrid (1). 2005 small bomber i London (2) och samma år var det mycket oroligt i Frankrike (3). 2010 genomfördes ett attentat i Stockholm (4). 2011 var det stora upplopp i London och andra delar av England (5). Och 2:a januari 2013 kunde vi läsa att Röda Korset varnar för uppror i Europa framöver därför att allfler har problem att skaffa mat för dagen (6). Jag tycker det är rimligt att påstå att Europa har blivit alltmer konfliktfyllt det sista decenniet, precis som Faye och andra europavänliga regimkritiker har varnat för sedan länge. Ekonomisk kris och massiv invandring är en explosiv mix.

Guillaume Faye är en mycket kompromisslös herre som anser att reconquista och repatriering av dem han kallar kolonister är den enda acceptabla lösningen. Om det nuvarande systemet finns kvar i någon form så verkar det dock som en osannolik utveckling. Men en grundbult i Fayes resonemang är att systemet kommer att kollapsa. Terrordåd, etniska och religiösa spänningar mellan olika grupper och stora upplopp tyder på att läget blir alltmer socialt instabilt. Sedan har vi ekonomin. Politiker, ekonomer och journalister påstår ibland i de gamla medierna att ingen såg den ekonomiska krisen komma. Det är helt fel. En av dem som varnade för den är Guillaume Faye, vars bok alltså kom redan 2001. Han menar att olika katastrofer kommer att konvergera och den sammanlagda effekten kommer att sätta punkt för det nuvarande systemet. Det är mer eller mindre samma tankegång som fördes fram i dokumentären "Systemfel som hotar världen" som visades på SVT för ett tag sedan. I dokumentären sades att systemet hotar att kollapsa, men det var utan att räkna in de allt större etniska och religiösa spänningarna som kan visa sig bli det största problemet framöver.

Boken är ett manifest riktat till vad Faye kallar den europeiska motståndsrörelsen. Det är författat med förhoppningen om en framtida europeisk pånyttfödelse. Det som pågår nu är inte en blandning av kulturer, där de ömsesidigt berikar varandra, utan en förstörelse av den europeiska kulturen. Å ena sidan sker förstörelsen genom en amerikanisering och å andra sidan genom islamisering och afrikanisering. Boken innehåller ett lexikon med 177 termer som är användbara för motståndsmän- och kvinnor.

Bakom talet om "integration" döljer sig enligt Faye en trotskistisk ideologi som eftersträvar förstörelsen av vår fäderneärvda kultur. Om man ser saken i ett globalt perspektiv så är det bara Väst som hyllar mångkultur och tillåter massiv invandring av folk med helt annan kultur, religion och etnicitet än den inhemska. Indien, Kina eller de arabiska länderna etc tillåter inget liknande. Mångkultur och massiv invandring är alltså bara riktat mot den europeiska civilisationen. Det finns dock ingen identitet utan kontinuitet. Befolkningsbytet bryter kontinuiteten i Europa och hotar därför också den europeiska identiteten.

Jag tycker det är en klart läsvärd bok. Jag är dock inte en "kontrajihadist" och håller därför inte helt med om Fayes världsbild. Mycket tyder dock på att vi verkligen står inför en "katastrofernas konvergens". Fast jag föreställer mig ett betydligt mer kaotiskt läge om systemet kollapsar, ett slags allas krig mot alla, där gäng och maffior härjar, snarare än Islam vs Europa. Det verkar sannolikt att en sådan katastrof skulle föra oss in i vad som kan kallas ny medeltid, efter att den kaotiska situationen har stillat sig. Det betyder bland annat att hierarki, familjer och klaner kommer att återfå sin betydelse.

(1) http://en.wikipedia.org/wiki/2004_Madrid_train_bombings
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/7_July_2005_London_bombings
(3) http://en.wikipedia.org/wiki/2005_civil_unrest_in_France
(4) http://sv.wikipedia.org/wiki/Bombd%C3%A5den_i_Stockholm_2010
(5) http://en.wikipedia.org/wiki/2011_England_riots
(6) http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/roda-korset-varnar-for-uppror-i-europa_7791640.svd

Boken kan bland annat köpas här.