Musik för Traditionalister II: Omnia

Okategoriserade

Ibland snurrar jag bara runt på nätet i jakt på ny musik. Ny för mig alltså, om den är gjord nyligen eller inte spelar ingen roll. Omnia är ett band som beskriver sig självt som mer än ett band. De ger uttryck för en hel livsfilosofi förankrad i den keltiska traditionen och musiken och sången handlar om ekologisk medvetenhet, andlighet, frihet och personligt ansvar. De står alltså för, eller ligger nära, en traditionell uppfattning om livet. Naturvänner, som exempelvis sympatiserar med Pentti Linkola, kan nog uppskatta följande sång: "I don´t speak human". Där säger en varg och en korp  vad de tycker om den moderna världen och moderna människor:

Och den vilda jakten, i keltisk version. I nordisk version kallas den vilda jakten Oskorei:

When all the world has gone to sleep
The hunters to the forest creep
From out ’the wild wood comes the call:
”The hunt is life … the hunt is all …”

An ancient forest beckons me
To run skyclad amongst the trees
My lusty spear, it cannot wait
The gentle deer to penetrate

Cernunnos, Lord of Beasts, he grunts:
”Come join us for the Wylde Hunt! …”

Mer om den vilda jakten, odyl:

Wikipedia om The Wild Hunt: [KLICK]

Oskorei om den indoeuropeiska Oden: [KLICK]