Idiotisk propaganda

Okategoriserade

Till att börja med blev jag förstummad av Breiviks dåd. Skjuta barn? Men just nu är det istället medias skamlösa exploatering av dådet som gör mig förstummad. Det finns balanserade artiklar också, men framför allt vänstern utnyttjar dådet lika vulgärt som vissa onyanserade islamkritiker skulle ha utnyttjat dådet om det hade varit muslimer som var skyldiga.

Som exempel kan nämnas musikforskaren Benjamin Teitelbaum som nämns i DN, Svd, GP och många andra tidningar.

Breivik lyssnade tydligen på musik medan han tränade! Enligt media menar musikforskaren att Breivik gillade "vit makt musik" och klassisk musik som Wagner och Verdi. Om du gillar klassisk musik är det alltså säkrast att inte säga det högt den närmaste tiden!

Teitelbaum (eller journalisterna) glömmer dock att nämna att Breivik var en aktiv hip hopare i tonåren. Tillsammans med sina hip-hop vänner utförde han "bombing raids" (Breiviks ord) där de förstörde egendomar till ett värde av 700000 norska kronor, enligt hans egen uppskattning. Breiviks karriär som terrorist började alltså i hip-hop miljön i mitten av 90-talet.

Eftersom han var hiphopare på 90-talet antar jag att han lyssnade på Rage Against the Machine. Det gjorde jag också. Jag kan förstå vreden mot maskinen även om jag är helt oförstående till att vreden, i Breiviks fall, har tagit sig uttryck i massmord på barn.

Breivik lyssnade sannolikt på följande låt som tonåring. Syftet är inte att demonisera Rage Against the Machine, utan att visa hur korkad politrukernas propaganda är.

"No escape from the mass mind rape
Play it again jack and then rewind the tape
And then play it again and again and again
Until ya mind is locked in
Believin’ all the lies that they’re tellin’ ya
Buyin’ all the products that they’re sellin’ ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead
Ya gotta fuckin’ bullet in ya head "