Vid stupet

Aktuellt, Debatt, Inrikespolitik, Politik, Rekommenderat, Samhälle

Hej,
Nu ska ni få höra något oerhört. Sedan jag sa upp mig från min tjänst som analytiker på Region Kronoberg har min tillvaro präglats av att lägga ett pussel, och det är detta pussel jag nu i stora drag lagt färdigt. Förutom analytiker inom Regionen har jag även en doktorsexamen i Kulturgeografi genom avhandlingen ”Growth and decline in Rural Sweden”.

Historien började med att jag som analytiker drogs in i att föra statistik och ta fram modeller över inlagda covid-19 patienter på IVA respektive vanlig sjukhusavdelning. Till min förvåning upptäckte jag dock ganska snart att något var ”off” med statistiken (tre Regioner gick mycket riktigt ut med detta i en debattartikel i DN den 12 januari). Även om man begriper att något inte står rätt till är det svårt att som enskild person på en enskild post i en administration med hundratals andra riktigt förstå vad det är som pågår.

Att inte förstå vad som pågår fungerar däremot inte för mig, när jag jobbar med något vill jag ha hela bilden över vad jag sysslar med. Jag kunde alltså inte vara kvar utan behövde säga upp mig. Jag kände till och med ett kall att säga upp mig från min ganska välbetalda heltidstjänst och detta helt utan avgångsvederlag eller någon annan förmån.

Sedan dess har jag ägnat mig åt rening genom en hälsosammare livsstil parat med intensivt tankearbete. I somras vandrade jag hela Kungsleden på nästan 45 mil och på den vandringen lärde jag också känna en del mycket varma och vänliga människor.

För att komma till saken har jag kommit fram till att det vi nu ser utspelar sig med vaccinerna är del av en politik att avfolka Västvärlden genom ett oerhört massmord på den Västerländska medelklassen. Det låter helt sjukt, jag vet, men det är likväl den enda slutsatsen man kan dra. Inte bara det, för när man tänker efter inser man att det var oundvikligt eller nödvändigt att det blev såhär.

Vi har som exempel levt över våra tillgångar under lång tid, vi har ägnat oss åt perversioner som att titta på porr eller värre, vi har upplöst familjen och släkten, vi har tillåtit oss att förtrollas framför Netflix, vi har drogat ner oss med substanser, vi har gått till jobb med meningslösa arbetsuppgifter. I ett sådant samhälle, en sådan ohållbar situation, uppstår det alltid någon aktör med vilja till makt – sådan är storpolitikens regler. Sammantaget är alltså det hela en slags resa från livet till döden, där vaccinerna endast var tänkta att utgöra den sista lilla knuffen över kanten.

Ovan är i stora drag den samhälleliga och filosofiska analysen, den som fler kommer upptäcka och förstå i sinom tid och som det kommer skrivas många böcker om. Vill ni veta mer om tekniska fakta kring vaccinerna rekommenderar jag Reiner Fuellmich. Ta även en titt på antal allvarliga komplikationer vid förlossningar i det svenska Graviditetsregistret, de har ökat väldigt mycket sedan september 2021.

Det är fullt tillåtet och även påbjudet att dela detta inlägg vidare.

Vänligen
Martin Hedlund, Filosofie doktor i Kulturgeografi