YouTube bör förgöras

Genom sin senaste aggression mot Russia Today (RT) Tyskland, har YouTube korsat den röda linjen. Svaret måste vara överväldigande. Alla dessa nätverk, först och främst YouTube och Google, måste bannlysas och stängas ned i Ryssland.

Geopolitik, Media, PK, Utrikespolitik

YouTube överträffade sig själva igen; den här gången genom att blockera den ryska tv-kanalen Russia Today i Tyskland utan förvarning. Så snart jag kommenterat det tyska riksdagsvalet för samma kanal, stängde YouTube genast ner kanalen för tyska tittare. Ett sammanträffande? Ja, jag tror faktiskt det, men ett väldigt symboliskt sådant. För ett drygt år sedan raderade samma YouTube min filosofiska kanal som huvudsakligen innehöll föreläsningar om Aristoteles. Idag var det Russia Today Tysklands tur.

Så kallad ”cancel culture” är en kultur som går ut på att eliminera allt som ifrågasätter den globalistiska, liberala agendan. Den kommer inte att upphöra förrän den förstört allt i dess synfält. Vare sig böter eller protester mot YouTube kommer att hjälpa. Denna epidemi av liberal censur blir mer och mer totalitär och till och med irrationell. YouTube har ett enormt genomslag hos massan i en mängd samhällen, speciellt hos unga människor, men den uppfattade segeryran tvingar den nya liberala diktaturens operatörer till fler och fler gränsöverträdelser.

I fallet med Russia Today tror jag att detta är precis vad som hände. Rysslands makthavare är extremt pragmatiska. Jag skulle vilja hävda att de till och med är lite för pragmatiska. Ja, den ryska maktapparaten graviterar mot konservatismen — om inte annat för att detta är den överväldigande majoritetens sinnesstämning i Ryssland — men det är svårt att hävda att den delar verkliga konservativa värden och idéer. Det är därför som regeringen oftast svarar med passivitet när YouTube stänger ned ryska patrioters kanaler. Den här gången slog YouTube dock direkt mot den ryska staten och dess informationsapparat. Att inte reagera på detta skulle innebära att acceptera nederlag och kapitulera inför den framväxande världsregeringen, de globala företagen och informationsimperierna som kontrolleras av den globalistiska sekten.

Därför måste Kremls reaktion på den ovärdiga nedstängningen av Russia Today i Tyskland vara kännbar och inte enbart symbolisk. Vi är patrioter i vår kamp mot den globalistiska, totalitära cancelkulturen — i vanlig ordning är vi pionjärer! Det finns endast en väg kvar, och det är att följa den kinesiska strategin.

Handlingarna från globalistfanatiker från YouTube, Google, Twitter och andra liknande organisationer som tillämpar politisk censur utan minsta hänsyn till enskilda länders lagstiftning måste förbjudas. Varningar och böter är i det här avseendet helt verkningslösa. Det är dags att slå av strömbrytaren.

Genom sin senaste aggression mot Russia Today (RT) Tyskland, har YouTube korsat den röda linjen. Svaret måste vara överväldigande. Alla dessa nätverk, först och främst YouTube och Google, måste bannlysas och stängas ned i Ryssland. Lär er leva utan dem. I början kommer det att kännas ovant, men vårt folk är känt för att snabbt anpassa sig till nya situationer. Själva ideologin bakom ”cancel culture” måste jämställas med extremism och människofientlighet. Detta är en ny form av liberal ”fascism” och det finns inget att vinna på diplomati i det här läget. Någon måste hållas ansvarig och betala priset för detta övertramp, och denna någon är YouTube.

Vart skall då YouTubes målgrupper ta vägen istället, de som är vana vid att kunna titta på kattvideos eller ungdomar som visar tungan framför en spegel eller något rentav än mindre anständigt? Bra fråga. Det går att skapa ett nytt digitalt ghetto för dem; en separat social videoplattform för de mentalt efterblivna.

Kina ersatte med lätthet de globalistiska sociala nätverkssajterna med sina egna motsvarigheter. Censuren är nu kinesisk. Även det fördummande innehållet för de breda massorna är kinesisk. ”Måhända är de idioter, men de är våra egna kinesiska idioter.” Jag har inget behov av kattvideos eller instruktionsfilmer om hur man vattnar sina blommor. Det är också i princip allt man går miste om på YouTube numera. Ju tråkigare innehållet hos de sociala medierna är, desto fler människor kommer att välja att leva offline. De som insisterar på en fortsatt onlinetillvaro har också det alternativet. Rehabiliteringen kan ske gradvis.

Tacka Gud för att televisionen är så impopulär att den endast konsumeras på ålderdomshem, där det inte finns något annat att titta på. Därför kommer en bannlysning av YouTube inte leda massorna till nya missbruk. Människor kommer att börja vistas utomhus i högre grad, gå på promenader och njuta av den friska luften och höstlövens vackra färger.

Idag är det plötsligt inte längre en utopi att föreställa sig ett återvändande till den verkliga världen från den virtuella världens elektroniska fängelse. Roskomnadzor — Federala myndigheten för övervakning av massmedia och informationsteknologi — har nu möjligheten att ändra på några av livets viktigaste parametrar. De behöver endast förbjuda och förvisa den liberala censuren utifrån rysk lagstiftning. Detta är vad det sunda förnuftet kräver av oss. YouTube är toxiskt, smittsamt och omoraliskt.

Snälla Roskomnadzor, förgör dem.

 

Original: https://katehon.com/en/article/youtube-must-be-destroyed
Översättning till svenska av Daniel Friberg.