Reklam i tysk statstelevision

I dagarna sändes en tv-dokumentär i den tyska statliga fake news-kanalen ZDF, med fokus på alternativhögern i allmänhet och mig i synnerhet.

Identitarism, Media, Metapolitik, Nya högern, Rekommenderat

Förutom att uppmärksamma miljontals tyska tv-tittare om Högern kommer tillbaka (som även finns tillgänglig i tysk utgåva), exponerade de sig för skadeståndsanspråk, vilket gör reportaget till en dubbel vinst för oss.

Trots c:a 15-20 timmars filmmaterial av intervjuer med mig — som genomfördes under täckmanteln av att vara ”ett oberoende, sympatiskt inställt dokumentärfilmbolag” snarare än ZDF-anställda — lyckas de dock inte hitta ett enda komprometterande citat att använda mot oss.

Därför blir de istället tvungna att hitta på saker, som t ex att jag skulle vara ”dömd för hets mot folkgrupp och misshandel” vilket helt saknar grund i verkligheten (och som enkelt går att faktakontrollera), och angående vilket min tyska advokat redan kontaktat dem. Med tanke på att reportaget sändes till miljontals tittare lär det, utöver reklamvärdet, kunna rendera en fin bonus i form av skadestånd för förtal. Jag tackar därför såväl för gratisreklamen som pengaregnet som sannolikt snart kommer att följa.

Hur som helst, här är reportagen i fråga. Det första är ett kortare reportage med mig i fokus. Det andra är en halvtimmes dokumentär där även fler personer intervjuas. Infallsvinkeln är det mycket smakfulla narrativet att personer med högervärderingar inte skall tillåtas bo i vilket land de vill.

https://www.zdf.de/politik/auslandsjournal/auslandsjournal-unterschlupf-in-ungarn-100.html

https://www.zdf.de/politik/auslandsjournal/unterschlupf-in-ungarn-vom-16-november-2017-100.html