Intervjuförfrågan från Aftonbladet

Åsiktskorridoren, Media, Metapolitik, Motpol, PK, Rekommenderat, Vänstern

Hur hanterar man en medieapparat som spårat ur i politisk korrekthet? Först och främst måste vi sluta att betrakta dessa människor som vanliga journalister. Istället bör vi se dem som de ideologiskt drivna vänsteraktivister de är, och bemöta dem därefter. Här är ett exempel på hur detta kan gestalta sig.

När man får intervjuförfrågningar av vänsterjournalister från svenska kvällstidningar ställs man inför ett dilemma. Å ena sidan har talesättet ”all reklam är bra reklam” aldrig varit sannare än i dagens PK-filtrerade svenska mediaklimat samtidigt som det generellt är en vettig princip att tacka ja till intervjuer för att visa på en öppenhet och vilja till dialog, även med meningsmotståndare. Å andra sidan lider den svenska journalistkåren av en sällsynt överrepresentation av kulturmarxistiska agendajournalister, som frångått sitt ursprungliga uppdrag om att rapportera en objektiv bild av verkligheten till förmån för att anpassa sin verklighetsbeskrivning efter sin ideologiska agenda, och som sällan ger oss möjlighet att komma till tals på ett någorlunda anständigt och objektivt sätt. Resultatet av detta har vi sett under de senaste decennierna i form av en regelmässig mörkläggning av invandrarbrott, osaklig propaganda för ökad invandring och medvetna stigmatiseringskampanjer riktade mot invandringskritiker och konservativa.

Så hur hanterar man en medieapparat som spårat ur i politisk korrekthet? Till att börja med måste vi sluta att betrakta dessa människor som vanliga journalister, och istället se dem som de ideologiskt drivna vänsteraktivister de är, och bemöta dem därefter. Ett exempel på hur detta kan gestalta sig kan ni se nedan, där jag besvarar en intervjuförfrågan från Aftonbladet. Givetvis var intervjun inte längre så intressant efter mitt svar.

 

LisaRöstlund-Aftonbladet-20160512

 

Konversationen i textformat:

Lisa Röstlund:
Hej igen Daniel! Jag och min kollega Erik Wiman åker gärna till Budapest för att träffa dig. Är du kvar nästa vecka – skulle det funka för dig?

Självklart blir det en objektiv intervju. Du blir citerad ordagrannt.

*ordagrant

Det blir troligen bara jag, och en fotograf. Har du ändrat dig?

Tvärtom, jag är riktigt entusiastisk inför att intervjuas i Aftonbladet, och tidsmässigt passar det utmärkt. Mitt enda villkor för att medverka i en intervju, är att du medverkar i en intervju för vårt pågående reportage med titeln ”Vänsteraktivisterna inom media som omdanade Sverige”, där vi tänkt intervjua en rad journalister från såväl Aftonbladet, Expressen, DN, SVT/SR som andra vänsterliberala medier. Intervjuerna kommer bland annat att beröra mörkläggningen av invandrarbrott, propagandan för ökad invandring, stigmatiseringen av invandringskritiker, samt hur ni ser på journalistkårens roll och ert personliga ansvar i den permanenta, och inte nödvändigtvis odelat positiva, omdaningen av den svenska befolkningssammansättningen som skett de senaste decennierna.

Reportaget syftar till att ge svenska folket såväl som omvärlden en bättre förståelse för era tankar, idéer och bevekelsegrunder, och görs inom ramen för vårt engelskspråkiga produktionsbolag, . Vi har dock redan ett syndikeringsavtal på plats med flera ledande utländska medier i framförallt Öst- och Centraleuropa som kommer att översätta och återpublicera det på sina respektive språk. Hoppas att konceptet låter intressant!

Ha en trevlig kväll,
Daniel

Ha en trevlig dag!