11 december-attackerna — kort kommentar

Okategoriserade

Statsminister Fredrik Reinfeldt släppte med anledning av 11 december-attackerna upp en liten testballong om att "ett öppet samhälle" är något slags ynnest som nu är hotad till sin existens; Reinfeldt säger sig vara redo att ”på alla sätt försvara” det öppna samhället, men underförstått kan det gå förlorat i framtiden.

Helt fel, Reinfeldt. Om det inte går att kombinera massinvandring, mångkultur och anfallskrig med ett fritt samhälle så är det massinvandringen, mångkulturen och anfallskriget som ska stryka på foten.

Ge akt på Reinfeldts illavarslande skydd för ett öppet samhälle. Internetutbredningen innebär att den rådande makten har ett starkt intresse i att hitta andra metoder för att behålla kontrollen, eftersom det blir allt svårare att styra befolkningen med hjälp av massmedia. Reinfeldt tycks bereda marken för att i det öppna samhällets namn ytterligare kränka svenskarnas frihet — en frihet som hade hävd långt innan det öppna samhället ens var påtänkt som begrepp.

Varje reaktion eller förebyggande åtgärd måste underkännas, kritiseras och motarbetas om den, i stället för att avveckla det mångkulturella samhället och krigsinsatsen i Afghanistan, syftar till att inskränka vår personliga integritet, yttrandefrihet eller något liknande.

(För protokollets skull noterar jag att det är en del saker i denna historia om en islamist från Tranås med [fjärrutlöst?] bombbälte som är egendomliga. Det är även svårt att se att muslimerna eller islamisterna vann något alls på dessa attacker.)

Uppdatering 2010-12-14 kl 13:58:
Nu ska polisen få läsa din e-post
S vill ha kvar FRA-lagen

Uppdatering 2010-12-15:
Nu registreras allt

Uppdatering 2010-12-16:
Säpo släpper 126-sidig rapport om islamism
Polisen ska få övervaka mera