Anonyma hot och Martin Fredriksson

Okategoriserade

Det damp ner ett mejl från en anonym Hushmail-adress.

”Lennart Berg

Du har fram till 20 maj på dig att stänga ner din blogg ’Atland’ och skicka ett mail till oss där du lovar att du kommer hålla dig borta från den nationella rörelsen. Vi kommer att respektera din anonymitet. Men bara på villkoret att du håller dig borta.

Om du däremot väljer att fortsätta på inslagen väg så kommer vi att informera AFA-grupperna om din identitet och din roll som ideolog för extremhögern. Detta kommer få långtgående konsekvenser. Vi har också tillgång till din korrespondens på nordisk.nu.”

Flera andra Motpolskribenter har fått snarlika, egendomliga mejl från samma person, och åtminstone för dem som inte var kända av AFA sedan tidigare var det säkerligen olustigt att få mejlet.

Emellertid var mejlskrivaren inte riktigt så anonym som han trodde. Han gjorde vissa misstag som gör Martin Fredriksson som driver webbplatsen www.research.nu misstänkt. Personligen tror jag att han är upphovsmannen.

För att vara hundra procent säker på att inte peka ut en oskyldig så har han dock fått till den 20 maj att på sin webbplats publicera ett tydligt avståndstagande från dataintrång och anonyma hot som arbetsmetoder och från ”AFA-grupperna” som företeelse.

Om han förblir tyst så är det ett erkännande gott nog åt mig.

Alla som har upplysningar om denne Martin Fredriksson, i synnerhet vad gäller dataintrång, hot, utpressning och liknande saker, är välkomna att mejla mig på [email protected].