Astral War

Aktuellt, Filosofi, Hedendom, Historia, Indo-europeana, Kristendom, Kultur, Litteratur, Metapolitik, Politik, Recensioner, Rekommenderat, Religion, Samhälle, Traditionalism

Sedan tidernas begynnelse har ljuset kämpat en strid mot mörkret”. Så inleds stridsskriften för de astrala krigarna. Boken vi läser heter Astral war. Den är skriven av Lennart Svensson. Publiceringen har gjorts av det australienska förlaget Manticore press, 2023. Boken är skriven på engelska.

Som en av den svenska nationalismens urverksälvor har Svensson ett gediget resumé som omfattar ett tiotal boktitlar, bland dessa finner vi klassikern Heliopolis (2009), en idéroman om ett framtida samhälle som är byggt på en kyrkas ruin och vars mittpunkt står mellan teknologi och andlighet; bästsäljaren Ett rike utan like (2017), ett mäktigt verk som överblickar den svenska historien; Stellar Storm (sv: Stellär storm, 2024), en roman inom genren science-fiction med undertoner av faustisk utforskning, futuristisk vision och klassiskt hjältedåd.

Men om man frågar Svensson själv så är han inget mindre än en gud (mindre g i större G:s tjänst). Det är helt i linje med vad ers recensent tycker är en utmärkt hållning, som överordnar större värden som skönhet, etik och rättvisa. Personligen är jag heller inte böjd i frågorna om att överskrida alla mänskliga barriärer och bär själv ett transcendentalt stigma.

Astralt krig

Det är inte bara av fysisk svält man kan dö. Man kan också dö av andlig svält. Det tycks finnas vidunderliga krafter som genomsyrar, eller försöker genomsyra, varje atomslag från de högsta till de lägsta världarna, och de livnär sig på inget mindre än själen. Om själen är i samma betydelse som de antika grekerna kallade psyket (ψυχή) innebär det att vi har med psykiska vampyrer att göra.

Vad vi nämligen ser i vår kultur idag, i västvärlden men också globalt, menar Svensson, är att ett slags ”osynligt krig” rasar. Det kan kallas propagandakrig, infokrig, kulturkrig, frekvenskrig. Det kan även kallas astralkrig eftersom din astralkropp (”själ”) är i skottfältet. Så namnet “astralkrig” då? Man kan säga: astralkrig gäller din astralkropp. Din själ. Din själ är slagfältet. Precis som i biljard där målet är att sätta åttan i rätt korg, handlar det astrala kriget om att göra sig fri ifrån nedbrytande krafter i det astrala kriget och vinna.

Astralkrig handlar om hur du reagerar på omvärlden, hur du reagerar på nyheter, ja allt omkring dig. Det handlar om att utsättas för manipulation, känslomanipulation, och genomskåda densamma. Detta är regionen för ”psy-ops” och ”4:e generationens krigföring”, det vill säga läget där stridshandlingar i verkliga livet är underordnade. De ska istället bli grund för propaganda, synvinklar, ”spin”.

Boken är sprängfylld med nyttigt idégods. Boken har kapitel om övermänniskan. Om holism. Även konstens roll i detta. Och om ”od, ka, chi, prâna”. Astralt krig är ett holistiskt begrepp, motsatsen är reduktionism. Detta förklarar Svensson på första sidan till femte kapitlet Holism. En del av terminologin är baserad på Svenssons livsfilosofi som han kallar actionism. Actionism (svenska: handling) har en genuint hållbar begreppsapparat för det nya årtusendet (även om det är en faustisk eller Traditionalistisk sådan, eller både och) Vad sägs om: “Vila i handling”, “Handling som varats definition”, eller “rörelse som ett sinnestillstånd”? Gillar ni detta så är det Astral war ni söker. Det anger stilen. Och med flertalet passager av upprepande fraser verkar läsningen meditativ, som ett långt mantra. Detta är Svensson. Den ljuva harmonin i ett glasklart berättande. Den finns på slagfältet. På kulturens nejder. Den genljuder infrakriget. Vad Svensson än kan tänka sig skriva om så har det AUM (lång inandning, meditativt: aa-uuu-mm). Utöver detta erbjuds vi ett rikligt register av mytiska platser och figurer. Vi reser till Vril, Heliopolis och Gränslandet, bekantar oss med Herakleitos, Nietzsche, Steiner och Tesla.

Oavsett om man är anhängare till Lockes tabula rasa och fyller på ett mentalt förråd med nya tillgångar eller om man är en evolian med både ett andligt minne och egenskaper ärvda ifrån en metafysisk idévärld som efter en myggsvärm av informationskrigets agenter kan behöva en åderlåtning — Astral war har mycket att erbjuda.

Boken finns att köpa på Amazon och på Manticore press.