Malcolm X stamp

Okategoriserade

Dagens inlägg blir en gammal kultklassiker, närmare bestämt en busringning där en upprörd herre ringer in till det amerikanska postverket och ifrågasätter varför de tryckt ett frimärke med den afro-amerikanske militanten Malcolm X. Busringningen är ett ypperligt exempel på effektiv metapolitik genom humor. Dels är den väldigt rolig, dels framgår det tydligt hur märkligt det faktiskt är när man av politisk korrekthet drivs att trycka frimärken med svarta militanter, men inte med deras vita motsvarigheter. Trots sitt begränsade utrymme lyckas klippet sätta fingret på hur bisarra situationer man försätter sig i som etnomasochist, och man kan önska att liknande ting ägde rum lite flitigare även i Norden (även om det hänt till och från, som Pippirulls käcka busringning i samband med att vissa brevbärare vägrade dela ut politiskt inkorrekt post, eller serietecknaren Lindströms kommentar om danska ”självmordstecknare”).

Dialogen innehåller bland annat höjdpunkter som de följande:

Jesus Christ, our postal workers are violent enough, without a goddamn Malcolm X stamp egging them on. You get your mailman driving around with a truck full of Malcolm X stamps and pretty soon he starts hearing little voices… ”Kill the white man… kill the white man…”

….

This stamp is causing me all kinds of troubles. I had to clean out another desk drawer just so I could segregate my stamps. I remind you, that drawer is just as good as my other stamp drawer. Its just separate. No mixing of the stamps in my house… Separate. But equal.

We need some equal time here, how about a George Wallace [vit segregationist på 1960-talet] stamp?

Malcolm X stamp

Stamp